Podujatia

    • KPR MARATÓN
      • KPR MARATÓN

      • Napísali koordinátorky MSČK Mgr. Anna Džadová, Mgr. Martina Stanková; jazyková korekcia Mgr. Stanislava Markovičová; 02.07.2021


        „Každý jedinec má byť schopný zachrániť život iného, ide o základný prvok solidarity s inou ľudskou bytosťou.“ 

         Vedieť poskytnúť prvú pomoc je jednou zo základných povinností každého z nás. Aj naši žiaci si to uvedomujú v plnej miere. Súčasťou ich štúdia sú aj základy prvej pomoci, aby v prípade potreby vedeli zachrániť ľudský život. 

      •  

        Mládež SČK Svidník dňa 2.7.2021 organizovala KPR maratón.  Mládež Červeného kríža pri Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach v  spolupráci s SČK Michalovce neváhala a zapojila sa do KPR MARATÓNU. Svoje vedomosti a zručnosti sa rozhodli na súťaži prezentovať žiačky Diana Ďurečková, Kristína Kováčová z II.PSA a Natália Tovarňáková, Kristína Bučková, Nikola Pilová z II.PSC. 

        Žiačky sa jeden celý týždeň svedomito pripravovali a precvičovali úkony na resuscitačnej Anne. Percentá výkonností sa zvyšovali každým dňom, 98% bol posledný výsledok úspešnosti pred súťažou. Žiačky boli v škole už od rána, pozitívne naladené. Celý deň bol sprevádzaný smiechom, tancom a dobrou náladou. Maratón začal online testom,  ktorý dievčatá úspešne zvládli a následne začala resuscitácia  na resuscitačnej Anne. Z dievčat  pri masáži a dýchaní tiekol pot, napriek tomu polhodinu masírovali a dosiahli pri dýchaní 98% /ventilations: 116/ a pri stláčaní srdca 99% /Avg: 109/min; compressions: 1763 /. Celková úspešnosť KPR maratónu našich žiačok bola 98 %. 

        Čakanie na výsledok bol nekonečný a radosť z výsledku o to väčšia. Výsledok bol potešujúci, naše žiačky sa umiestnili na peknom 2. mieste. Konečne môžu začať  prázdniny aj pre naše súťaživé členky Mládeže Červeného kríža pri SZŠ v Michalovciach. 

        Fotogaléria

      • Naspäť na zoznam článkov
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje